Fönsterrenovering Villa Sköntorp


Prestigeuppdrag åt Statens Fastighetsverk!

I utkanten utav Edsviken/Sollentuna hittar vi den här otroligt charmiga sommarvillan från 1800-talet. Villan som heter Sköntorp ska nu rustas upp och man börjar med fönstren. 

Villa Sköntorp

Fastigheten förvaltas idag utav Statens Fastighetsverk som är Sveriges största fastighetsförvaltare av äldre och kulturbemärkta byggnader. Totalt förvaltar SFV ca 3 000 byggnader i Sverige. Det är även Statens Fastighetsverk som förvaltar de svenska ambassaderna i ca 60 länder.

Dags att renovera fönster

Bruske Delér Fönsterrenoveringar har fått i uppdrag att renovera byggnadens fönster. Arbetet har nu påbörjats och väntas pågå fram till sommaren 2020.

“Det är extra kul med den här typen av fastigheter eftersom att fönster och bågar har en så stor del utav karaktären. Därför är det förtjusande att renovera dessa och skapa nytt liv i bågarna som kommer att hålla många år till”- Berättar Peter Johansson, VD på BDF

Bastu/relax vid vattnet

I samband med fönsterrenoveringen utav Villa Sköntorp renoverar vi även ytskiktet på bastun vid vattnet. Vi har målar om fasaden samt dörrar och fönster.

Fönstren i vår verkstad

Här kan ni se fönstren i vår verkstad. Vi skrapar och slipar bort färgen och därefter kittas bågarna och glasas. Efter de målar vi dem med två strykningar.